fbpx

VODITELJICA PROGRAMA

LANA MARASOVIĆ


BIOGRAFIJA

Lana Marasović (Split, 1990)  klavir je počela svirati u osnovnoj glazbenoj školi koju je završila 2004., a potom upisuje teoretski smjer u Glazbenoj gimnaziji Josipa Hatzea u Splitu. Magistrirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, odsjek Glazbena teorija. Naročito je interesira rad s djecom i mladima te je hospitirala na satovima Početnog solfeggia u Glazbenoj školi Josipa Hatzea kao i na glazbenim radionicama u vrtiću Cvit mediterana. Osmislila je programe, odobrene od Ministarstva odgoja i obrazovanja, koje u sklopu Animatorsko-pedagoških programa Glazbene mladeži Split provodi od 2014. u vrtićima Splita i okolice. Usavršavala se na radionicama Orff glazbene pedagogije dr. sc. Ksenije Burić, čime je stekla certifikat stručnog usavršavanja u radu s djecom predškolske dobi. Od 2009. do 2014. vodila je dječiji i mješoviti zbor župe Kraljice mučenika. Kao profesorica solfeggia na zamjeni je radila u Osnovnoj glazbenoj školi Lovre pl. Matačića,  Glazbenoj školi Josipa Hatzea kao profesorica solfeggia i klavira te voditeljica DO Vis te u srednjoj glazbenoj školi Fra Ivana Glibote, Imotski. U Glazbenoj mladeži Split aktivna je od početka studija kroz razne projekte: Cro patria, Dani flaute, Kulturno-umjetničke igre mladih, Animatorsko-pedagoške programe, itd.

Najmlađa je članica upravnog odbora Glazbene mladeži Split, skupštine Hrvatske glazbene mladeži te je bila član žirija međunarodnog projekta Imagine festivala 2015. godine. Umjetnička je ravnateljica međunarodnog glazbenog festivala Cro patria  2015. godine.

Diplomirala je na temu Predškolski glazbeni odgoj-konceptualni pristupi u 20. stoljeću i u sklopu diplomskog rada provela istraživanje o zastupljenosti glazbe u vrtiću koje je donijelo poražavajuće rezultate, nakon čega se odlučuje upisati doškolovavanje za predškolski glazbeni odgoj u Salzburgu na Mozarteum akademiji 2017. godine ne bi li na taj način dala svoj doprinos djeci u svom gradu.


 • PRISTUP RADA
 • CERTIFIKATI

Ovaj program je osmišljen da se dijete odgoji uz glazbu neovisno o daljnjem školovanju, iako je moguće da se dio djece koja će pohađati navedeni program i nastave glazbeno obrazovanje. Dakle, svako dijete, bez obzira na daljnje afinitete ima puno pravo muzicirati i uživati u glazbi tijekom predškolskog razdoblja. Više

 1. The International Music Village 2018,  JaSeSoi ry, Orff-Schulwerk Association of Finland
 2. INTERNATIONAL SUMMER COURSE “Elemental Music and Dance Pedagogy Orff Schulwerk“ 2017, Universitat Mozarteum Salzburg
 3. Summer Orff-Schulwerk workshops, The Sound of Garden 2017, Lenka Pospišilova (Češka) i Ksenija Burić (Hrvatska), HUCO
 4. Certifikat o stručnom usavršavanju u Orff Schulwerk u muzičkoj edukaciji i muzikoterapiji, HUCO


STRUČNI SURADNICI


 • Deni Pjanić, saksofon
 • Ivana Bandalo, klarinet
 • Stela Ivanišević, mandolina
 • Lovorka Begović, harfa
 • Luka Jadrić, violina
 • Karmen Širović, muzikolog